Bröd bakat med kärlek

Lilla Brödboden har ett stort urval av bröd på mellan ett halvt och ett kilogram, bakade från grunden med skållningar och surdeg. Vi har även ett brett utbud av frukostbröd och styckbröd. Så välkommen in till oss för att hitta just din favorit. Vi har bröd för alla smaker!

Bröd från Lilla Brödboden

 

Fullkornsbröd

Fullkornsbröd är ett nyttigt och gott bröd med högt näringsvärde. Känner man sig trött och okoncentrerad är fullkorn toppen eftersom det innehåller mycket järn. I USA finns det till och med rekommendationer om att man ska äta 3 portioner fullkorn per dag, vilket motsvarar ca 3 skivor fullkornsbröd. För att brödet ska bli saftigt är det vanligt att man använder surdeg, skållning och längre jästider. Numera finns det även ljusa bröd med fullkorn.

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd är ett fantastiskt gott bröd som innehåller massor av nyttigheter, bland annat rågkross, linfrön och solroskärnor. Det här brödet är väldigt saftigt och har en lång hållbarhet. Går dessutom utmärkt att frysa in.

Surdegsbröd – vad är det för bröd?

Förutom att surdegsbröd har en god smak finns många andra fördelar med ett surdegsbröd. Det är saftigare och ger längre hållbarhet. Det är mindre känslig för mögelangrepp samt det har en god struktur och smular mindre.
Surdegsbröd har ett lägre GI (glykemiskt index) än vanliga bröd bakade på jäst. De ger en jämnare blodsockerhalt genom att näringen tas upp långsammare av kroppen. Det ger en längre mättnadskänsla och mer ork. Det sägs även vara särskilt bra för diabetiker.
Man kan baka alla typer av bröd med surdeg och även vetebullar och tex pizza.

 

Comments are closed